7/2/08

Elèctrica Republicana de Catalunya-ERC


A Esquerra se'ls comença a oblidar, de nou, el què és la coherència. Mentre els seus més alts dirigents –léase Josep Lluís Carod-Rovida-aquí-i-a-la-China-popular i Joan Puigcercós– han estat clamant per la necessitat de la línia elèctrica de molt alta tensió (MAT) que ha de travesar Catalunya, ara el seu candidat per Barcelona al Congrés, Joan Ridao, ix amb què no cal i que millor substituir-la per tres subestacions de cicle combinat. Mentre els dos peixos grossos estan al Govern de la Generalitat aprovant la MAT, claudicant pel seu traçat i sense alçar una veu discordant al respecte, el candidat fa proselitisme energètic i els contradiu.

Ja sé que ERC no seria el paradigma de la coherència i el bon gust polític en molts aspectes (encara es presenten a les eleccions a les Illes Balears i al País Valencia, cosa que demostra que no tenen ni idea del què són o poden ser els Països Catalans i que viuen pressos d'una política ficció pròpia de Fidel Castro o el president iraní), però en temes clau per al futur energètic de Catalunya i de l'Estat haurien de cuidar una miqueta més les maneres. O es diu que sí a la MAT i es reclama un traçat respectuós amb el medi ambient; o es diu que no amb totes les conseqüències i es plantegen aquestes pseudoalternatives. Però el què no pot ser és estar entre pà i sucant, en missa i repicant.

I és que sembla que a Ridao se li ha encés la bombeta de les eleccions i ha recordat que té a un electorat decebut i emprenyat per la seua acció de govern. Per això ha decidit tirar la proposta. Però es veu que no ha recordat què diuen i fan els seus "jefes" al Govern de la Generalitat i a la cúpula d'ERC. Ridao... en la seua línia.

1 comentari:

NS/NC ha dit...

És ERC, no pots esperar massa cosa bona d'ells!

Que si SI, que si Blanc, que si Nul... xD

Que si el que diguin les bases, que si la Xina Popular..., no se'ls hi ha de fer cas, perquè sinó un es pot tornar boig xD

Muà