30/1/08

El Tomate fet Ketchup


El Tomate s'acaba. I no em referisc a que les tomateres de tot el món s'hagen secat i deixen de produir. No. Estic parlant de la decissió de Telecinco de deixar d'emetre Aquí Hay Tomate. Programa popular "donde los haya" però igualment polèmic, insultant, insuportable i que ha aconseguit donar al periodistes més fama (si cabia) de tocacollons, xafarders i pesats com ningú més al món.

La cadena diu que el retira perquè vol que els seus presentadors demostren el eu talent fora del programa i perquè prefereix deixar d'emetre'l ara que està "en el punt més alt". Fals. Excuses de mal pagador. Per més audiència que tinga un programa com este, la seua decadència i el seu mal gust han acabat per crear-li al voltant una aureola de paradigma de l'antitelevisió, com ja passara en el seu moment amb programes també "del cor" com Tómbola o Salsa Rosa. Vaja, que a poc a poc potser se n'estan adonant que la tele ha tocat fons i que tot no val. Jo, que sempre vaig defensar Crónicas Marcianas perquè malgrat el seu contingut, era un programa tècnicament perfecte, no puc més que alegrar-me i molt per la desaparició de pseudo espais televisius com este. Només em sap greu perquè tinc un amic que treballava (millor dit, l'explotaven) a la redacció del Tomate, i ara ves a saber on anirà a parar en mans de la productora.

Només falta, doncs, saber si Telecinco de veritat vol renovar o simplement acabarà caient en la vella tècnica de la refundació del mateix producte i col·locarà en la parrilla un programa ben semblant amb un noi títol, plató i presentadors. El tomate a muerto; viva el ketchup!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sap greu que marxi un programa com Aquí hay tomate, la veritat. Un programa informatiu del cor fresc com pocs altres, però sobretot un programa que ha creat estil, i això n'hi ha ben pocs que ho sàpiguen fer. Crec que és millor una retirada a temps, crec que Telecinco ha fet bé. Un programa tan polèmic i políticament incorrecte no es pot permetre cometre ni una petita baixada d'audiència. Si s'aguantava a la graella de Telecinco era precisament per la gran audiència que tenia ja que, per altra banda, havia rebut denúncies i crítiques a més no poder. Val a dir que amb la caiguda de El Tomate, Telecinco tanca un nou cicle que va començar amb la desaparició de A tu lado, TNT, Salsa Rosa/Dolce Vita... Més tard han aparegut nous programes però s'ha de reconèixer que són molt més light. Està clar i desitjo estar en el camí de la veritat quan dic que la televisió està agafant un nou rumb.

Petons.