27/1/08

Josep Antoni Duran Le Pen


Les estacions de metro de Barcelona i de tren de tot Catalunya s'han innundat esta setmana de cartelleria preelectoral de CiU i del seu candidat, Josep Antoni Duran i Lleida. Hi ha diversos misatges, tots ells molt llargs i publicitàriament poc eficaços. Però s'ha de reconèixer que el seu contingut crida l'atenció. I molt. Enalteix valors que ja no són tradicionals; són neardentals.


Hi ha un dels cartells, de fet, que podria estar signat perfectament per Jean-Marie Le Pen, aquell lider de la ultradreta francesa, populista i demagog professional. Diu Duran que "ningu se'n va del seu país per ganes sinó per gana" i acaba la seua destrellatada cita amb un "Però a Catalunya no hi cap tothom". No sé si realment la idea és seua o d'algun dels seus "microDurans" que té al voltant, però està clar que el cartellet recorda als postulats més ultres de l'extrema dreta espanyola. Això sí, escrit en català, que sempre deu quedar mé digne. No és només que siga racista el misatge; no és que siga xenòfof, tret de context i desmesurat; és que és l'expressió màxima de la política rància i elitista. I no me val allò de "hi ha molta gent que ho pensa", perquè ell és polític, un càrrec públic, i com a tal té una responsabilitat afegida i hauria de tenir una decència ètica que, evidentment, no se li exigeix al senyor que veu una cervessa en un bar i diu el mateix.

No són partidari del "Papeles para todos" que tant de renom va tindre fa uns anys. És més, tots dos missatges (el de los papeles i el de Duran) són de la mateixa baixa categoria política i elevada càrrega demagògica i irreal. I per això mateix crec en les polítiques d'immigració reals i no en les que postulen els de l'extrema dreta "duranera" o els de l'esquerra macroguai que fa dècades que no toca de peus a terra.

De tota manera, després de llegir això i escoltar moltes de les coses que diu Duran, he de reconèixer que estic d'acord amb un dels plantejaments que fa: "A Catalunya no hi cap tothom". Cert, gent com ell, sobra. a Catalunya i a qualsevol país civilitzat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic esperant temes més alegres en aquest blog o que almenys no facin mal als ulls! Aquest eslogan del Duran també el trobo patètic! Igual que els italians d'ahir! Temes amables si us plau xD

RG ha dit...

Ei!!! val, potser tens raó, pero la denúncia pública empre estarà en akest bloc :P I això de Duran Le Pen mereixia un comentari... é tristissim lo d'este tio.