28/1/08

«Mamá, me vas a hacer artista»


Resulta que ara es veu que la candidata del PSC al Congrés per Barcelona i flamant ministra ineficaç d'Habitatge, Carme Chacón, està decidida a fer del fill que espera, el centre de la seua campanya. Hui, a Girona, ha aribat tard a un acte que tenia previst a l'Ajuntament. Els periodistes, en un atac de dignitat que no és habitual, l'han plantat. Poc després tenia a la mateixa ciutat la presentació de la llista del PSC per Girona. I ahí sí que ha arribat a hora.

Quan ha arribat, el primer que ha fet ha estat dirigir-se a nosaltres, la premsa que l'havia plantat, i dir que havia arribat tard perquè com està prenyada li han entrat vòmits venint i ha hagut de parar dos vegades en carretera. A més, acte seguit, s'ha col·locat entre tots els candidats del PSC per fer-se fotos i d'immediat s'ha tret la jaqueta i ha començat a tocar-se la panxeta (i dic panxeta perquè està de 4 mesos i conec molta altra gent que té més panxa que ella).

Vaja, es veu que volia despertar la compasió entre els periodistes. Allò de la maternitat sempre desperta simpaties, supose. El que no deu haver pensat és que la compasió ja ens la despertava mirant la seua ineficaç política en Habitatge. Això sí que fa llàstima. I és que la Chacón està decidida a que la seua criatura siga el punt tendre de la campanya. D'això se'n diu utilitzar els xiquets políticament, encara que no hagen nascut. «Mamá, me vas a hacer artista», m'ha semblat escoltar provinent del "mixelín" de la ministra quan acabava l'acte i, encara ahí, seguia refregant la panxa.